Legionellapreventie

Voor legionellapreventie in waterinstallaties ontwikkelde De Melker een slim plug & play-systeem: M-Check. Ons smart systeem automatiseert de handmatige handelingen die nodig zijn om legionella te voorkomen. Hiermee is het een effectieve, makkelijke en kostenbesparende oplossing voor gebouwen die te maken hebben met legionellapreventie.

 

M-Check is een innovatief product van De Melker. Wij zijn partner in kennis, advies en ervaring op het gebied van legionellapreventie. Naast het ontwikkelen van slimme producten om legionella te voorkomen, denken we met u mee. Bijvoorbeeld bij het ontwerp van het leidingwerk en het behapbaar houden van kosten – zonder concessies te doen als het gaat om veiligheid en hygiëne.

Lees meer over ons 

Legionellapreventie kraanwater

 

De Melker M-Check legionellapreventiesysteem

De Melker M-check

De Melker M-Check is een slim sanitair besturingssysteem voor gebouwen met een collectieve drinkwatervoorziening. Het systeem beheert de waterinstallatie conform de regelgeving, en neemt alle zorgen rondom legionellapreventie uit handen. Niet alleen voor de beheerder, omdat het spoelen automatiseert. Ook voor de monteur, want dit plug & play systeem is makkelijk te installeren achter elk punt waar water uit stroomt. Denk aan tappunten zoals kranen, douches, urinoirs en toiletten. Legionella voorkomen in uw gebouw? Omdat de module uit te breiden is met extra opties en functies (bijvoorbeeld thermisch beheer), is het systeem toepasbaar in kleine en grote installaties. 

 

 Voordelen M-Check voor legionellapreventie

 

• Plug & play-installatie
Unit ophangen, sensoren monteren, water aansluiten, stekker erin en klaar

• Waterbeheer volgens wetgeving en voor legionellapreventie
Advies is gebaseerd op de aanbevelingen in de ISSO-publicaties 55.1 en 55-2 en de NEN 1006

• Spoelen met koud water, spoelen met temperatuur (optioneel) en thermisch beheer
Met drie configuraties (optioneel) geschikt voor elk gebouw

• Makkelijke bediening
Standaard voorzien van instellingen en die zijn eenvoudig te wijzigen

• Voor prioritaire en niet-prioritaire gebouwen
Geschikt voor gebouwen die een zorgplicht hebben én gebouwen met een collectieve drinkwaterinstallatie

• Water- en energiebesparend
Kranen staan nooit langer aan dan nodig: spoeling volgens het ingestelde tijdschema

 

» M-Check voor legionellapreventie in uw gebouw of project? Stuur mij een offerte

 

Legionella voorkomen 

Eenmaal in gebruik, helpt de M-Check gebouwen slim en zuinig (energetisch) legionella voorkomen. Het besturingssysteem regelt en registreert het watergebruik, de temperatuur, hygiëne en veiligheid. Zo weet de M-Check wanneer en hoe lang het water stroomt. Het spoelen gebeurt op de ingestelde tijden en alleen wanneer het nodig is. Op deze manier waarborgt de M-Check veilig water. Als gebouweigenaar of - beheerder bent u altijd verplicht om legionella te voorkomen. Of deze legionellapreventie een wettelijke verplichting is, hangt af van het type gebouw. Prioritaire instellingen hebben een wettelijke plicht, niet-prioritaire instellingen hebben een legionella zorgplicht. Is uw gebouw tijdens de corona lock down of andere periode lange tijd dicht geweest? En heeft u onvoldoende maatregelen getroffen om legionella te voorkomen? Lees dan snel: Risico op legionella na Corona.

M-check legionellapreventie systeem


Water- en energiebesparend

Naast de geruststelling van veilig water, werkt dit sanitaire besturingssysteem ook water- en energiebesparend. Bij De Melker hebben we de M-Check namelijk ontwikkeld met de gedachte: veilig water waarborgen met minimaal waterverbruik en maximale energiebesparing. Het legionellapreventie systeem is daarom zo ontwikkeld dat alles vanzelf gaat. Een beheerder heeft er nauwelijks omkijken naar. De M-Check is dus een duurzame en milieuvriendelijke manier van waterbeheer voor de lange termijn.

 

Legionellapreventief en waterbesparend

 

M-Check Online: altijd inzicht

M-Check Online is het online besturingssysteem van de M-Check. Gebruikers of beheerders van een gebouw hebben altijd op afstand online inzicht in waterverbruik, spoelrapporten, desinfectie en meer. Ook draaien ze er snel en simpel de vereiste legionellapreventie rapporten uit, zoals de logboeken met resultaten van de beheersmaatregelen, die prioritaire instellingen altijd moeten kunnen overhandigen. M-Check Online maakt het dus makkelijk om het legionella beheersplan correct op te volgen.

  • Altijd en overal inzicht in uw tappunten
  • Benaderbaar via internet, smartphone of een intern netwerk
  • Webbased, dus aparte software installeren is niet nodig
  • Eén inlogsysteem om meerdere locaties te monitoren
  • Koppelbaar met centrale beheersystemen
  • Gebruiksvriendelijk en eenvoudig te bedienen
  • Niet gevoelig voor internetvirussen
  • Voldoet aan het Drinkwaterbesluit, gegevens worden automatisch geregistreerd

 

Een Nederlands product

De Melker produceert alles in Nederland. Van ontwerp tot testen tot assemblage. Zo hebben we de totale controle over ons specialistische product, en de zekerheid dat elk exemplaar voldoet aan onze hoge standaard. Met M-Check legionellapreventie gaat u voor kwaliteit voor de lange termijn!

 

De Melker ontzorgt van begin tot eind als het gaat om legionella voorkomen. Dit doen we met M-Check, een compleet systeem voor het sanitair in gebouwen. En we gaan verder. We adviseren ook over een veilig ontwerp voor het leidingwerk, met het oog op de lange termijn. En we denken mee in de kosten, waarbij we nooit concessies doen als het gaat om veiligheid en hygiëne. Met onze werkwijze profiteren klanten van een installatie die niet alleen legionellaveilig is, maar ook op de lange termijn voordelig in de kosten.

 

De M-Check inzetten voor legionellapreventie

Duurzaam en veilig watergebruik in gebouwen? De Melker is expert in legionellapreventie. Wij hebben kennis van de wetgeving rondom legionella en veilig watergebruik. Met onze sanitaire producten bieden we totaaloplossingen voor sport, recreatie, industrie, zorg, justitie/defensie, laboratoria, horeca en onderwijs.

 

Wilt u legionella voorkomen in uw gebouw? Of wilt u advies inwinnen over legionellapreventie in waterinstallaties bij een renovatie- of een nieuwbouwproject? Wij komen graag met u in contact!


» Mail ons, bel ons of vraag een offerte aan

sluiten