Legionellapreventie

Voor legionellapreventie in waterinstallaties ontwikkelde De Melker een slim plug & play-systeem: M-Check. M-Check automatiseert de handmatige handelingen die nodig zijn om legionella te voorkomen. Hiermee is M-Check een effectieve, makkelijke en kostenbesparende oplossing voor gebouwen die te maken hebben met legionellapreventie.

 

M-Check is een innovatief product van De Melker. Wij zijn partner in kennis, advies en ervaring op het gebied van legionellapreventie. Naast het ontwikkelen van slimme producten om legionella te voorkomen, denken we met u mee. Bijvoorbeeld bij het ontwerp van het leidingwerk en het behapbaar houden van kosten – zonder concessies te doen als het gaat om veiligheid en hygiëne.

Lees meer over ons 

Legionellapreventie kraanwater

 

De Melker M-Check legionellapreventiesysteem

De Melker M-check

De Melker M-Check is een slim sanitair besturingssysteem voor gebouwen met een collectieve drinkwatervoorziening. Het systeem beheert de waterinstallatie conform de regelgeving, en neemt alle zorgen rondom legionellapreventie uit handenDe M-Check is een plug & play-systeem dan het spoelen automatiseert. Het is makkelijk te installeren achter elk punt waar water uit stroomt. Denk aan tappunten zoals kranen, douches, urinoirs en toiletten. Omdat de module uit te breiden is met extra opties en functies (bijvoorbeeld thermisch beheer), is het systeem toepasbaar in kleine en grote installaties. 

 

 Voordelen M-Check voor legionellapreventie

 

• Plug & play-installatie
Unit ophangen, sensoren monteren, water aansluiten, stekker erin en klaar

• Waterbeheer volgens wetgeving en voor legionellapreventie
Advies is gebaseerd op de aanbevelingen in de ISSO-publicaties 55.1 en 55-2 en de NEN 1006

• Spoelen met koud water, spoelen met temperatuur (optioneel) en thermisch beheer
Met drie configuraties (optioneel) is de M-Check geschikt voor elk gebouw

• Makkelijke bediening
M-Check is standaard voorzien van instellingen en die zijn eenvoudig te wijzigen

• Voor prioritaire en niet-prioritaire gebouwen
M-Check is geschikt voor gebouwen die een zorgplicht hebben én gebouwen met een collectieve drinkwaterinstallatie

• Water- en energiebesparend
Kranen staan nooit langer aan dan nodig: M-Check spoelt volgens het ingestelde tijdschema

 

» M-Check voor legionellapreventie in uw gebouw of project? Stuur mij een offerte

 

Legionella voorkomen 

Eenmaal in gebruik, helpt de M-Check gebouwen slim en zuinig (energetisch) legionella voorkomen. Het besturingssysteem regelt en registreert het watergebruik, de temperatuur, hygiëne en veiligheid. Zo weet de M-Check wanneer en hoe lang het water stroomt. Het spoelen gebeurt op de ingestelde tijden en alleen wanneer het nodig is. Op deze manier waarborgt de M-Check veilig water.

M-check legionellapreventie systeem


Water- en energiebesparend

Naast de geruststelling van veilig water, werkt dit sanitaire besturingssysteem ook water- en energiebesparend. Bij De Melker hebben we de M-Check namelijk ontwikkeld met een gedachte: om veilig water te waarborgen met minimaal waterverbruik en maximale energiebesparing. Het systeem is daarom zo ontwikkeld dat alles vanzelf gaat. Een beheerder heeft er nauwelijks omkijken naar. De M-Check is dus een duurzame en milieuvriendelijke manier van waterbeheer voor de lange termijn.

 

Legionellapreventief en waterbesparend

 

M-Check Online: altijd inzicht

M-Check Online is het online besturingssysteem van de M-Check. Gebruikers of beheerders van een gebouw hebben altijd op afstand online inzicht in waterverbruik, spoelrapporten, desinfectie en meer. Ook draaien ze er snel en simpel de vereiste rapporten uit, zoals de logboeken met resultaten van de beheersmaatregelen, die prioritaire instellingen altijd moeten kunnen overhandigen. M-Check Online maakt het dus makkelijk om het beheersplan correct op te volgen.

 

   • Altijd en overal inzicht in uw tappunten
   • Benaderbaar via internet, smartphone of een intern netwerk
   • Webbased, dus aparte software installeren is niet nodig
   • Eén inlogsysteem om meerdere locaties te monitoren
   • Koppelbaar met centrale beheersystemen
   • Gebruiksvriendelijk en eenvoudig te bedienen
   • Niet gevoelig voor internetvirussen
   • M-Check Online voldoet aan het Drinkwaterbesluit, gegevens worden automatisch geregistreerd

 

Een Nederlands product

De Melker produceert de M-Check in Nederland. Van ontwerp tot testen tot assemblage. Zo hebben we de totale controle over dit specialistische product, en de zekerheid dat elk exemplaar voldoet aan onze hoge standaard. Met de M-Check gaat u voor kwaliteit voor de lange termijn!

 

De Melker ontzorgt van begin tot eind als het gaat om legionella voorkomen. Dit doen we met M-Check, een compleet systeem voor het sanitair in gebouwen. En we gaan verder. We adviseren ook over een veilig ontwerp voor het leidingwerk, met het oog op de lange termijn. En we denken mee in de kosten, waarbij we nooit concessies doen als het gaat om veiligheid en hygiëne. Met onze werkwijze profiteren klanten van een installatie die niet alleen legionellaveilig is, maar ook op de lange termijn voordelig in de kosten.

 

De M-Check inzetten voor legionellapreventie

Duurzaam en veilig watergebruik in gebouwen? De Melker is expert in legionellapreventie. Wij hebben kennis van de wetgeving rondom legionella en veilig watergebruik. Met onze sanitaire producten bieden we totaaloplossingen voor sport, recreatie, industrie, zorg, justitie/defensie, laboratoria, horeca en onderwijs.

 

Interesse om de M-Check in een gebouw op te nemen? Advies inwinnen rondom legionellapreventie in waterinstallaties bij een renovatie- of nieuwbouwproject? Wij komen graag met u in contact!


» Mail ons, bel ons of vraag een offerte aan

sluiten